Novosti

Novo mesto, 5. siječnja 2021. -  Tovarna zdravil Krka, d. d., Novo mesto donirala je 25.000 EUR, odnosno 189.000 HRK (hrvatskih kuna) humanitarne pomoći u svrhu saniranja posljedica nedavnog potresa u Hrvatskoj. Za žrtve potresa također je izdvojila i bezreceptne preparate u vrijednosti od 3.000 EUR.

Nakon nedavnog snažnog potresa u Hrvatskoj, koji je najviše oštetio područje Petrinje, Gline i Siska te prouzročio veliku materijalnu štetu i Krka se odazvala u pomoć ljudima na pogođenom području. U svrhu saniranja posljedica ove prirodne katastrofe, 4. siječnja 2021. predali smo Slovenskom Crvenom križu donaciju u iznosu od 25.000 EUR, odnosno 189.000 HRK. Također smo donaciji pridodali naše bezreceptne preparate u vrijednosti od 3.000 EUR. Time želimo pridonijeti što bržoj obnovi oštećenih objekata na pogođenom području te pomoći žrtvama potresa.

Predsjednik Uprave i generalni direktor Jože Colarič pritom je istaknuo: »Društvena odgovornost jedno je od temeljnih Krkinih uvjerenja. Svojim proizvodima i uslugama pridonosimo boljem zdravlju stanovništva, a ujedno s empatijom i odgovornošću prema svim ljudima i živim bićima pomažemo u brizi za zdrav i kvalitetniji život ljudi. Tako smo i ovaj put odmah odlučili pomoći stanovnicima Hrvatske koji su se zbog prirodne katastrofe našli u nevolji. Svjesni smo, naime, da je u ovim vremenima, kada također vlada i epidemija koronavirusa, humanitarna pomoć ključna za saniranje posljedica.«

Briga za svoje bližnje predstavlja dio Krkine poduzetničke kulture i utkana je u njezinu svakodnevicu. Zato uz svoju osnovnu djelatnost, a to je proizvodnja životno važnih lijekova, nikada ne zaboravljamo na čovjeka, kojemu s jedne strane namjenjujemo postignuća svog rada i razvoja, dok istodobno s velikom odgovornošću i predanošću težimo napredovanju društvene okoline. Svoju odgovornost prema široj društvenoj zajednici uvijek iznova potvrđujemo i humanitarnim donacijama u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa.

U Republici Hrvatskoj, koja je jedno od ključnih Krkinih tržišta, prisutni smo već desetljećima. U okolici Zagreba, u Jastrebarskom, od 2005. godine također imamo i vlastiti proizvodno-distribucijski centar.