Lijekovi na recept

Nalazite se na stranicama s općim podacima. Za pristup stručnim podacima morate se .

Proizvodi

 1. ZALASTA® Q-TAB raspadljiva tableta za usta

  ZALASTA® Q-TAB raspadljiva tableta za usta (olanzapin)

  Zalasta Q-Tab pripada skupini lijekova poznatih pod nazivom antipsihotici. Koristi se za liječenje bolesti obilježenih simptomima kao što su slušanje, viđenje ili osjećanje stvari koje ne postoje, pogrešna vjerovanja, neobična sumnjičavost, te otuđenost. Osobe koje boluju od ovih bolesti mogu se osjećati depresivno, zabrinuto ili napeto. Zalasta Q-Tab također se koristi za liječenje stanja sa simptomima kao što su osjećaj opijenosti, osjećaj iznimno velike energije, potreba za znatno kraćim snom nego je to uobičajeno, vrlo brzo pričanje s bježećim mislima i ponekad teška razdražljivost. 
 2. Rameam (ramipril, amlodipin)

  Rameam kapsule se koriste za liječenje povišenog krvnog tlaka (hipertenzija) u bolesnika u kojih je postignuta kontrola bolesti istovremenom primjenom pojedinih pripravaka, sa istim dozama kao u kombinaciji, ali u zasebnim tabletama.  
 3. Ulcamed (bizmutov oksid)

 4. Helex® tablete

  Helex® tablete (alprazolam)

  Alprazolam je anksiolitik iz skupine derivata benzodiazepina. Helex djeluje smirujuće na središnji živčani sustav. Može se primijeniti u liječenju poremećaja uzrokovanih napadima paničnog straha, sa ili bez agorafobije, kod anksioznih stanja različite težine, također onih povezanih s depresijom. Osim toga, može se primijeniti u liječenju uznemirenosti, nemira i napetosti, sa ili bez psihosomatskih reakcija, te kao dodatak inicijalnom liječenju depresije kad je prisutna i anksioznost.
 5. Pentilin koncentrat za otopinu za infuziju

  Pentilin koncentrat za otopinu za infuziju (pentoksifilin)

  Povoljno hemoreološko djelovanje pentoksifilina u prvom je redu posljedica smanjenja viskoznosti krvi i povećanja elastičnosti (deformabilnosti) eritrocita. Tijekom liječenja pentoksifilinom u bolesnika se pojačava periferni protok krvi i protok krvi u mozgu. Pri oralnom i intravenskom davanju pentoksifilina zabilježeno je povišenje tkivnog parcijalnog tlaka kisika u mišićima ishemičnih donjih ekstremiteta, u moždanoj kori i moždanom likvoru, povišenje parcijalnog tlaka kisika u arterijskoj krvi te u tkivu mrežnice. Poboljšanje oksigenacije ovisilo je o dozi…
 6. Flebaven 500 mg filmom obložene tablete (mikronizirani diosmin)

 7. VIROLEX® tablete

  VIROLEX® tablete (aciklovir)

  Aciklovir je protuvirusna ljekovita djelatna tvar koja djeluje lokalno i sustavno. Djeluje virostatski i djelotvorna je protiv virusa Herpes simplex tipa 1 i tipa 2 (HSV-1 i HSV-2) te protiv virusa Varicella zoster (VZV). Djelotvornost se zasniva na sprečavanju sinteze virusne deoksiribonukleinske kiseline i pritom ne utječe na normalne stanične procese…
 8. Tramadol Krka otopina za injekcije (tramadolklorid/paracetamol)

  Liječenje umjerene do jake boli.

Opisi lijekova i drugih proizvoda služe upoznavanju njihovih svojstava i nisu prodajni katalog.

Tekst opisuje lijek koji se može izdavati isključivo na recept. Prikladnost primjene lijeka u pojedinog bolesnika može procijeniti samo liječnik. Za sve dodatne informacije obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Prijava neželjenih učinaka
Ukoliko želite prijaviti neželjene učinke lijeka, molimo vas da ispunite niže navedeni obrazac.