Proizvodnja

Brzim uvođenjem naprednih tehnoloških procesa u proizvodnju djelatnih tvari i konačnih proizvoda slijedimo zahtjeve za proizvodnju novih proizvoda i zakona s tog područja. Povećavamo proizvodne kapacitete i poboljšavamo ekonomičnost procesa u Sloveniji i u Krkinim inozemnim podružnicama.

Z50SI-zaposlitev-podrocje-dela-proizvodnja-Krka-linija-c1640x920-M21

Proizvodnja u Sloveniji odvija se na lokacijama u Novome Mestu, Šentjerneju, Krškom i Ljutomeru, a izvan Slovenije imamo proizvodne kapacitete u Hrvatskoj, Poljskoj, Njemačkoj i Ruskoj Federaciji. Također, u dugoročnom najmu imamo proizvodne kapacitete za proizvodnju Krkinih proizvoda u Kini.

Prenosimo nove tehnologije iz razvoja u proizvodne pogone u Sloveniji, a isto radimo i u Krkinim tvornicama u inozemstvu, te na lokacijama naših ugovornih partnera. Pružanjem rješenja za tehnološke probleme te optimiziranjem proizvodnje proizvoda sudjelujemo u razvoju i uvođenju novih proizvoda, novih tehnologija i tehnoloških postupaka.

U proizvodnji lijekova li djelatnih tvari zapošljavamo farmaceute, kemijske tehnologe ili inženjere kemije, koji su neovisno o radnom mjestu u osnovi tehnolozi. Njihov zadatak je osigurati ponovljivu proizvodnju kvalitetnog, sigurnog i učinkovitog lijeka u industrijskom mjerilu i pripadajućom dokumentacijom.

PROIZVODNJA LIJEKOVA

Tehnolog u proizvodnji lijekova mora imati veliko znanje o procesu proizvodnje velikog raspona tehnoloških oblika lijekova, značajkama ulaznih materijala i strojne opreme, te o njihovim interakcijama i međuovisnostima. Svoje stručno znanje redovito dijeli s drugima te ga nadopunjava novitetima u industrijskoj farmaciji, strojnoj opremi, regulativi (zakonskim izmjenama) i računalnim programima koji su neophodan alat za planiranje, izvođenje i kontroliranje procesa proizvodnje, kao i za izradu dokumentacije.

Proces proizvodnje lijekova izvode operateri – operateri strojeva, koje pak usmjeravaju i nadziru farmaceutski i kemijski tehničari.  Njihovo poznavanje tehnoloških procesa i rada strojne opreme, iskustvo, kvalitetna tehnološka dokumentacija i dosljednost u radu, ključni su elementi za proizvodnju kvalitetnih, sigurnih i učinkovitih lijekova.

Održavanje tehnološke opreme i tehničku podršku, svojim znanjem s područja strojarstva i elektornike, osiguravaju tehnolozi i tehničari održavanja.

Proizvodnji lijekova jednakovrijedan je i proces čišćenje opreme i prostora. Operateri strojeva čiste i tehnološku opremu, te čiste i dezinficiraju proizvodne prostore. U čišćenju proizvodnih prostora pomaže im za to kvalificirano osoblje.

U NAŠIM SUVREMENIM POSTROJENJIMA ZA PROIZVODNJU U SLOVENIJI I INOZEMSTVU GODIŠNJE SE PROIZVEDE VIŠE OD 16 MILIJARDI TABLETA I KAPSULA.

Na proizvodnji naših visokokvalitetnih, sigurnih i učinkovitih lijekova radi oko 3000 zaposlenika u devet proizvodnih pogona u Sloveniji, četiri proizvodna pogona u inozemstvu te na lokacijama odabranih ugovornih partnera diljem svijeta.

Istražite više

Multiparty banner 1

ZAŠTO RADITI U KRKI?

Stojimo rame uz rame kako bismo njegovali okolinu izgrađenu na uzajamnom povjerenju, poštovanju, suradnji, cjeloživotnom učenju i odgovornom stavu prema poslu koji radimo.

Više

PRIDRUŽITE NAM SE

Trenutno slobodna radna mjesta.

Više

SUVREMENA TEHNOLOGIJA

Naši lijekovi proizvode se koristeći suvremenu tehnologiju u tvornicama u Sloveniji i diljem svijeta.

Više