Lijekovi na recept

Nalazite se na stranicama s općim podacima. Za pristup stručnim podacima morate se .

Proizvodi

 1. Dalneva ®

  Dalneva ® (perindopril-tert-butilamin/amlodipinbesilat)

  Dalneva je kombinacija dvije aktivne komponente, perindoprila i amlodipina. Perindopril je ACE inhibitor (inhibitor angiotenzin konvertirajućeg enzima). Amlodipin je antagonist kalcija (koji pripada skupini lijekova pod nazivom dihidropiridini). Zajedno djeluju na način da proširuju i opuštaju krvne žile tako da krv kroz njih lakše prolazi te na taj način snižavaju krvni tlak i olakšavaju srcu održavanje optimalnog protoka krvi.
 2. Dasselta ® 5 mg filmom obložene tablete

  Dasselta ® 5 mg filmom obložene tablete (desloratadin)

  Dasselta je lijek protiv alergije koji ne izaziva pospanost. Pomaže u kontroli alergijske reakcije i njezinih simptoma. Dasselta ublažava simptome vezane uz alergijski rinitis (upala nosnih putova uzrokovana alergijom, na primjer, kod peludne groznice ili alergije na grinje). Dasselta se također koristi za ublažavanje simptoma povezanih s urtikarijom (promjene na koži uslijed alergije).
 3. Deksametazon Krka 0,5 mg tablete (deksametazon)

  Endokrine bolesti: nadomjesno liječenje primarnog ili sekundarnog (hipofiznog) zatajenja kore nadbubrežnih žlijezda, kongenitalna adrenalna hiperplazija, subakutni tiroiditis i teži oblici radijacijskog tiroiditisa. Reumatske bolesti: premošćujuće liječenje (u razdoblju kada temeljni lijekovi još ne djeluju)…
 4. Deksametazon Krka 20 mg tablete (deksametazon)

 5. Deksametazon Krka 4 mg tablete (deksametazon)

 6. Deksametazon Krka 4mg/ml otopina za injekciju ili infuziju

  Deksametazon Krka 4mg/ml otopina za injekciju ili infuziju (deksametazonfosfat)

  Deksametazon Krka otopina za injekcije daje se intravenski ili intramuskularno u hitnim slučajevima ili kada oralno liječenje nije moguće. Endokrine bolesti: nadomjesno liječenje primarnog ili sekundarnog (hipofiznog) zatajenja kore nadbubrežnih žlijezda, kongenitalna adrenalna hiperplazija, subakutni tiroiditis i teži oblici radijacijskog tiroiditisa. Reumatske bolesti: premošćujuće liječenje (u razdoblju kada temeljni lijekovi još ne djeluju…
 7. Doreta 37,5 mg/325 mg filmom obložene tablete

  Doreta 37,5 mg/325 mg filmom obložene tablete (tramadolklorid/paracetamol)

  Doreta je lijek koji je kombiniran od dva analgetika. Tramadol je opioidni analgetik širokog spektra. Paracetamol (acetaminofen) manje je snažan analgetik koji svojim učinkom povećava učinak tramadola. Lijek Doreta namijenjen je liječenju umjerene do jake boli, kada Vaš liječnik smatra da je kombinacija tramadola i paracetamola nephodna.
 8. Doreta 75 mg/650 mg filmom obložene tablete

  Doreta 75 mg/650 mg filmom obložene tablete (tramadolklorid/paracetamol)

  Doreta je lijek koji je kombiniran od dva analgetika. Tramadol je opioidni analgetik širokog spektra. Paracetamol (acetaminofen) manje je snažan analgetik koji svojim učinkom povećava učinak tramadola. Lijek Doreta namijenjen je liječenju umjerene do jake boli, kada Vaš liječnik smatra da je kombinacija tramadola i paracetamola nephodna.
 9. Dulsevia 30mg, 60 mg tvrde želučanootporne kapsule (duloksetin)

 10. Dulsevia 90 mg tvrde želučanootporne kapsule (duloksetin)

Opisi lijekova i drugih proizvoda služe upoznavanju njihovih svojstava i nisu prodajni katalog.

Tekst opisuje lijek koji se može izdavati isključivo na recept. Prikladnost primjene lijeka u pojedinog bolesnika može procijeniti samo liječnik. Za sve dodatne informacije obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Prijava neželjenih učinaka
Ukoliko želite prijaviti neželjene učinke lijeka, molimo vas da ispunite niže navedeni obrazac.