Lijekovi na recept

Nalazite se na stranicama s općim podacima. Za pristup stručnim podacima morate se .

Proizvodi

 1. Tanyz ERAS (tamsulozinklorid)

  Tamsulozin opušta mišiće u prostati i mokraćnom sustavu. Opuštanjem mišića tamsulozin omogućava lakše protjecanje mokraće i olakšava mokrenje. Nadalje, on smanjuje nagon na mokrenje. Tamsulozin se propisuje muškarcima za ublažavanje simptoma od strane mokraćnog sustava uzrokovanih povećanom prostatom (dobroćudno povećanje prostate). Ovi simptomi mogu uključivati poteškoće pri mokrenju (slabi mlaz urina), kapanje mokraće, pojačan nagon na mokrenje i često mokrenje tijekom noći kao i tijekom dana.
 2. Tanyz® kapsule s produljenim oslobađanjem

  Tanyz® kapsule s produljenim oslobađanjem (tamsulozinklorid)

  Lijek Tanyz namijenjen je liječenju simptoma donjeg urinarnog trakta povezanih s benignom hiperplazijom prostate.
 3. Tenox® tablete

  Tenox® tablete (amlodipin)

  Arterijska hipertenzija: Amlodipin se koristi za liječenje pacijenata s visokim krvnim tlakom kao monoterapija ili u kombinaciji s drugim antihipertenzivima (diuretici, inhibitori angiotenzin konvertirajućeg enzima / ACE inhibitori/, beta blokatori, alfa blokatori). Angina pektoris: liječenje kronične stabilne angine i Prinzmetalove vazospastične angine. Ovaj lijek može se koristiti kao monoterapija ili u kombinaciji s drugim lijekovima.
 4. Teotard® kapsule s produljenim oslobađanjem

  Teotard® kapsule s produljenim oslobađanjem (teofilin)

  Teofilin djeluje spazmolitički (opuštanje glatkih mišića bronha, koronarnih arterija, bubrežnih krvnih žila…), protuupalno (smanjivanje kasne reakcije, kočenje proliferacije limfocita T, izlučivanja citokina, inhibicija djelovanja eozinofila, makrofaga, mastocita…), a ima hemodinamske (pozitivno inotropno, kronotropno, povećanje udarnog i minutnog volumena…) i ekstrapulmonalne (poticanje centra za disanje, jačanje kontraktilnosti dišnih mišića…) učinke.
 5. Tolnexa® koncentrat za otopinu za infuziju (docetaksel)

 6. Tolucombi®

  Tolucombi® (telmisartan, hidroklorotiazid)

  Telmisartan pripada skupini lijekova koji se nazivaju antagonisti receptora angiotenzina II. Angiotenzin II je tvar koja se proizvodi u organizmu, a dovodi do sužavanja krvnih žila i na taj način povišenja krvnog tlaka. Telmisartan blokira učinak angiotenzina II tako što opušta krvne žile i snižava krvni tlak.   Hidroklorotiazid pripada skupini lijekova koji se nazivaju tiazidski diuretici, koji uzrokuju povećano izlučivanje urina, što također dovodi do snižavanja krvnog tlaka.
 7. Tolura tablete

  Tolura tablete (telmisartan)

  Tolura (telmisartan) pripada grupi lijekova poznatih kao antagonisti receptora angiotenzina II. Angiotenzin II je tvar koja se stvara u ljudskom tijelu i dovodi do sužavanja krvnih žila, čime se povisuje krvni tlak.Tolura blokira učinak angiotenzina II, tako da se krvne žile šire, a krvni tlak snižava.
 8. Torecan® otopina za injekciju

  Torecan® otopina za injekciju (tietilperazin)

  Tietilperazin spada u skupinu fenotiajazina koji su blokatori dopaminergičkih receptora. Ti su receptori prisutni u strukturama središnjeg živčanog sustava. Antiemetični učinak tietilperazina posljedica je djelovanja na centar za povraćanje gdje blokira eferentne i vjerojatno aferentne impulse. Antivertiginozno djelovanje ostvaruje se djelovanje na koordinacijska središta kao i centre u unutrašnjem uhu i lokomotornom aparatu…
 9. Tramadol Krka 50 mg kapsule (tramadolklorid/paracetamol)

  Liječenje umjerene do jake boli.
 10. Tramadol Krka otopina za injekcije (tramadolklorid/paracetamol)

  Liječenje umjerene do jake boli.

Opisi lijekova i drugih proizvoda služe upoznavanju njihovih svojstava i nisu prodajni katalog.

Tekst opisuje lijek koji se može izdavati isključivo na recept. Prikladnost primjene lijeka u pojedinog bolesnika može procijeniti samo liječnik. Za sve dodatne informacije obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Prijava neželjenih učinaka
Ukoliko želite prijaviti neželjene učinke lijeka, molimo vas da ispunite niže navedeni obrazac.