Lijekovi na recept

Nalazite se na stranicama s općim podacima. Za pristup stručnim podacima morate se .

Proizvodi

  1. Pentilin koncentrat za otopinu za infuziju

    Pentilin koncentrat za otopinu za infuziju (pentoksifilin)

    Povoljno hemoreološko djelovanje pentoksifilina u prvom je redu posljedica smanjenja viskoznosti krvi i povećanja elastičnosti (deformabilnosti) eritrocita. Tijekom liječenja pentoksifilinom u bolesnika se pojačava periferni protok krvi i protok krvi u mozgu. Pri oralnom i intravenskom davanju pentoksifilina zabilježeno je povišenje tkivnog parcijalnog tlaka kisika u mišićima ishemičnih donjih ekstremiteta, u moždanoj kori i moždanom likvoru, povišenje parcijalnog tlaka kisika u arterijskoj krvi te u tkivu mrežnice. Poboljšanje oksigenacije ovisilo je o dozi…
  2. Pentilin tablete

    Pentilin tablete (pentoksifilin)

    Povoljno djelovanje pentoksifilina u prvom je redu posljedica smanjenja viskoznosti krvi i povećanja elastičnosti eritrocita. Snažno koči spontanu i potaknutu agregaciju trombocita i potiče sintezu prostaciklina. Liječenjem pentoksifilinom pojačava se periferni protok krvi i protok krvi u mozgu. Također se povećava parcijalni tlak kisika u mišićima ishemičnih donjih ekstremiteta. Jednako tako događa se i u moždanoj kori, moždanom likvoru, arterijskoj krvi i tkivu mrežnice.

Opisi lijekova i drugih proizvoda služe upoznavanju njihovih svojstava i nisu prodajni katalog.

Tekst opisuje lijek koji se može izdavati isključivo na recept. Prikladnost primjene lijeka u pojedinog bolesnika može procijeniti samo liječnik. Za sve dodatne informacije obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Prijava neželjenih učinaka
Ukoliko želite prijaviti neželjene učinke lijeka, molimo vas da ispunite niže navedeni obrazac.