Lijekovi na recept

Nalazite se na stranicama s općim podacima. Za pristup stručnim podacima morate se .

Proizvodi

 1. Ampril HL, HD tablete

  Ampril HL, HD tablete (ramipril/hidroklorotiazid)

  Liječenje esencijalne hipertenzije koja se ne može dovoljno dobro regulirati samo ramiprilom (ili samo hidroklorotiazidom).
 2. Ampril® tablete

  Ampril® tablete (ramipril)

  Liječenje hipertenzije, zastojnog popuštanja srca u bolesnika koji su u prvih nekoliko dana nakon akutnog infarkta miokarda imali kliničke znakove zastojnog popuštanja srca.
 3. Atordapin®

  Atordapin® (amlodipin/atorvaststin)

  Atordapin se sastoji od dvije djelatne tvari, amlodipina (antagonista kalcijevih kanala) i atorvastatina, a primjenjuje  se za istovremeno liječenje hipertenzije i povišenih vrijednosti lipida. Amlodipin se primjenjuje za liječenje povišenog krvnog tlaka (hipertenzije), dok atorvastatin smanjuje kolesterol.
 4. Co-Dalneva® tablete

  Co-Dalneva® tablete (perindopril-tert-butilamin/indapamid/amlodipin)

  Co-Dalneva tablete se koriste kao zamjenska terapija za liječenje esencijalne hipertenzije u bolesnika koji su već kontrolirani istodobnom primjenom fiksne kombinacije perindoprila/indapamida te amlodipinom u istim dozama.  
 5. Co-Perineva 2 mg/0,625 mg tablete

  Co-Perineva 2 mg/0,625 mg tablete (perindopril-tert-butilamin/indapamid)

  Liječenje bolesnika s esencijalnom hipertenzijom. Co-Perineva tablete sadrže dvije djelatne tvari: perindopril i indapamid. Perindopril pripada skupini inhibitora angiotenzin-konvertirajućeg enzima (ACE inhibitori). Tijekom liječenja perindoprilom krvne se žile šire, što dovodi do sniženja krvnog tlaka i povećanja dotoka krvi i kisika u srčani mišić i druge organe. Indapamid pripada skupini diuretika. On djeluje povećavajući izlučivanje soli i vode u bubrezima i na taj način snižava povišeni krvni tlak. Osim toga, on također snižava krvni tlak djelujući na napetost krvnih žila i smanjujući otpor protoku krvi u krvnim žilama. Svaka od ovih djelatnih tvari smanjuje krvni tlak, one zajednički doprinose kontroli krvnog tlaka.
 6. Co-Perineva 4 mg/1,25 mg tablete

  Co-Perineva 4 mg/1,25 mg tablete (perindopril-tert-butilamin/indapamid)

  Liječenje esencijalne hipertenzije. Co-Perineva 4 mg/1,25 mg tablete indicirane su u bolesnika čiji se krvni tlak ne može primjereno kontrolirati samo perindoprilom.                                                                                                                                         Co-Perineva tablete sadrže dvije djelatne tvari: perindopril i indapamid. Perindopril pripada skupini inhibitora angiotenzin-konvertirajućeg enzima (ACE inhibitori). Tijekom liječenja perindoprilom krvne se žile šire, što dovodi do sniženja krvnog tlaka i povećanja dotoka krvi i kisika u srčani mišić i druge organe. Indapamid pripada skupini diuretika. On djeluje povećavajući izlučivanje soli i vode u bubrezima i na taj način snižava povišeni krvni tlak. Osim toga, on također snižava krvni tlak djelujući na napetost krvnih žila i smanjujući otpor protoku krvi u krvnim žilama. Svaka od ovih djelatnih tvari smanjuje krvni tlak, one zajednički doprinose kontroli krvnog tlaka.
 7. Co-Perineva 8 mg/2,5 mg tablete

  Co-Perineva 8 mg/2,5 mg tablete (perindopril-tert-butilamin/indapamid)

  Supstitucijska terapija za liječenje esencijalne hipertenzije u bolesnika čiji je krvni tlak kontroliran istodobnom primjenom u istoj dozi perindoprila i indapamida u odvojenim tabletama. Co-Perineva tablete sadrže dvije djelatne tvari: perindopril i indapamid. Perindopril pripada skupini inhibitora angiotenzin-konvertirajućeg enzima (ACE inhibitori). Tijekom liječenja perindoprilom krvne se žile šire, što dovodi do sniženja krvnog tlaka i povećanja dotoka krvi i kisika u srčani mišić i druge organe. Indapamid pripada skupini diuretika. On djeluje povećavajući izlučivanje soli i vode u bubrezima i na taj način snižava povišeni krvni tlak. Osim toga, on također snižava krvni tlak djelujući na napetost krvnih žila i smanjujući otpor protoku krvi u krvnim žilama. Svaka od ovih djelatnih tvari smanjuje krvni tlak, one zajednički doprinose kontroli krvnog tlaka.
 8. Cordipin XL

  Cordipin XL (nifedipin)

  Liječenje hipertenzije i angine pektoris, prije svega Pinzmetalove (vazospastične) i kronične stabilne angine.
 9. Dalneva ®

  Dalneva ® (perindopril-tert-butilamin/amlodipinbesilat)

  Dalneva je kombinacija dvije aktivne komponente, perindoprila i amlodipina. Perindopril je ACE inhibitor (inhibitor angiotenzin konvertirajućeg enzima). Amlodipin je antagonist kalcija (koji pripada skupini lijekova pod nazivom dihidropiridini). Zajedno djeluju na način da proširuju i opuštaju krvne žile tako da krv kroz njih lakše prolazi te na taj način snižavaju krvni tlak i olakšavaju srcu održavanje optimalnog protoka krvi.
 10. Enap® H tablete

  Enap® H tablete (enalaprilmaleat/hidroklorotiazid)

  Liječenje arterijske hipertenzije kada je potrebno kombinirano liječenje.

Opisi lijekova i drugih proizvoda služe upoznavanju njihovih svojstava i nisu prodajni katalog.

Tekst opisuje lijek koji se može izdavati isključivo na recept. Prikladnost primjene lijeka u pojedinog bolesnika može procijeniti samo liječnik. Za sve dodatne informacije obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Prijava neželjenih učinaka
Ukoliko želite prijaviti neželjene učinke lijeka, molimo vas da ispunite niže navedeni obrazac.