Karijera

Već od 1987. godine gradimo sustav razvoja kadrova koji nam s jedne strane omogućava planiran i usmjeren razvoj, a s druge strane odgovarajuće okupljanje izvrsnih i osposobljenih radnika, koji preuzimaju najzahtjevnije i najodgovornije zadaće. Na taj način osiguravamo kontinuitet na ključnim funkcijama i područjima u poduzeću.

U okupljanje ključnih i perspektivnih kadrova 2008. godine bilo je uključeno 825 radnika ili 11% zaposlenih. Najveći naglasak stavljamo na utvrđivanje potencijala i razvoj suradnika u poduzećima i predstavništvima u inozemstvu jer time snažno širimo područje potrage za najtalentiranijima i tako postižemo međukulturalnu sinergiju, a posljedično i njihovu veću uspješnost u međunarodnom prostoru. Ove suradnike planski obučavamo za različite razine upravljanja ili za preuzimanje zadaća na najzahtjevnijim stručnim područjima.

Imamo vlastitu školu upravljanja. U njoj su 2008. godine provedena dva programa namijenjena razvoju voditelja i to Međunarodna škola upravljanja i Škola za operativnu razinu upravljanja, te dva programa namijenjena razvoju stručnjaka. Stjecanje znanja iz područja upravljanja i menadžmenta odvija se i u obliku kolegijskih obrazovanja i studija na uglednim poslovnim školama. Stručnjaci se usavršavaju i na fakultetima, institutima i drugim ustanovama u zemlji i inozemstvu, što potvrđuje podatak da su čak 134 suradnika upisala poslijediplomski studij za stjecanje magisterija ili doktorata.

Važno je oružje za učinkovito upravljanje i razvoj zaposlenih i razgovor u Krki. Na njemu voditelj i zaposlenik opredijele ciljeve, dogovore se o prioritetima i očekivanjima u radu, kao i o razvoju zaposlenika te na temelju toga planiraju njegovo obrazovanje.