Ulaganja

Ulaganja u istraživačke i razvojne kapacitete i Krkina proizvodna i distribucijska središta širom svijeta omogućuju ostvarenje Krkine strategije razvoja vlastitih generičkih lijekova.

Ulaganja

Najvažniji rezultat velikih ulaganja u proteklom desetljeću bila je izgradnja tvornice za proizvodnju tvrdih oblika lijekova Notol. Tvornica ima zatvoreni proizvodni sustav s vertikalnim protokom materijala, visokim stupnjem automatizacije, računalnim upravljanjem i unutarnjim transportom. To jamči najveću razinu sigurnosti proizvoda i zaštite djelatnika. Ostvarenje Krkine strategije razvoja vlastitih generičkih lijekova omogućuju ulaganja u istraživačke i razvojne kapacitete i Krkina proizvodna i distribucijska središta širom svijeta.

Ulaganje u tvornicu Sinteza 4 podupire vertikalno integrirani proizvodni model kojim se nadzire cjelokupni postupak, od razvoja sirovine do konačnog proizvoda. To je jedna od najvećih tvornica te vrste u Europi, napravljena u skladu s najnovijim tehničkim rješenjima, GMP-om i strogim europskim standardima zaštite zdravlja i sigurnosti ljudi i okoliša.

Nova tvornica za kemijsku sintezu koja proizvodi djelatne tvari za Krkina vlastita zaštićena imena osigurava potpuni nadzor nad farmaceutskim sastojcima koji čine najvažniji dio svakoga lijeka.

Krka trenutno provodi brojne projekte namijenjene proizvodnji konačnih proizvoda i sirovina te modernizira infrastrukturu kako bi kvalitetno podržala poslovanje cjelokupne Krka grupe.