17. 5. 2023

Mijenjamo svijet na bolje pomažući drugima

2 min. čitanja

Osjećaj stvaranja istinske promjene u nečijem životu je zaista izvanredan. Iako pojedincu može biti izazovno stvoriti trajan i vidljiv učinak, zajednica volontera može donijeti bolje uvjete života u širem društvenom kontekstu.

KRKA-THP-KRKA-NM-KARITAS-8-5-2023-21-1

Takav osjećaj odjeknuo je tijekom najveće Krkine humanitarne akcije u kojoj su se Krkini zaposlenici desetu godinu zaredom uključili u niz akcija suosjećanja. Kroz kampanje smo pokazali da niti jedan zadatak nije pretežak i niti jedan trenutak izgubljen kada je u pitanju pomoć ljudima i životinjama u nevolji.

Tijekom godina, više od 10.000 zaposlenika iz raznih zemalja se udružilo kako bi formirali suosjećajnu zajednicu. Broj pojedinaca koji su primili čak i djelić naših dobrih djela ne može se kvantificirati. Naposljetku, ono što je važnije od samih brojeva su osmijesi, stisak ruku i riječi zahvalnosti koje uvijek iznova dobivamo kao volonteri. To nam je najveća motivacija da s ponosom nosimo svoju zelenu majicu sa simbolom srca, jer iskreno volimo biti Krkini volonteri.

Dobrotvorne aktivnosti odvijale su se diljem Slovenije tijekom Krkinog tjedna dobročinstva i volontiranja koji se održao od 8. do 13. svibnja. Ove godine udružilo se gotovo 1000 volontera, a posebno nas je razveselilo što se u ovu akciju uključilo mnogo mladih ljudi. Također smo doživjeli značajno povećanje sudjelovanja zaposlenika, s preko 100 pojedinaca koji se pridružuju našoj zajedničkoj kampanji; štoviše, volonteri iz zemalja u kojima Krka ima svoje tvrtke i predstavništva pokazali su podršku također u većem broju.

Volimo biti Krkini volonteri

Ove godine pridružili su nam se Krkini zaposlenici iz 18 zemalja, uključujući Poljsku, Mađarsku, Češku, Slovačku, Hrvatsku, Finsku, Rusku Federaciju, Rumunjsku, Bugarsku, Ukrajinu, Bjelorusiju, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Njemačku, Španjolsku, Kirgistan, te Mongolija i Indija. Njihov doprinos značajno je utjecao i proširio doseg naše misije.