14. 6. 2024

Zaposlenici – naši snažni korijeni i čvrsti temelji

4 min. čitanja

​Tradicionalni Dan Krkinih nagrada predstavlja najprestižnije Krkino događanje, koje dokazuje kako Krkini zaposlenici diljem svijeta, bez obzira na jezik kojim govore ili zemlju u kojoj žive, dijele zajedničku misiju i vrijednosti. Svake nas godine taj dan podsjeća koliko su važni Krkini zaposlenici, jer upravo oni su ti koji svojim vještinama, predanošću, odlučnošću i strašću pomažu graditi kulturu tvrtke i ostvaruju njezine ciljeve. Ovogodišnje događanje bilo je još posebnije zbog Krkine 70. godišnjice. Glavna ceremonija održana u Otočecu slavila je Krkine zaposlenike čije su odanost, predanost, inventivnost i postignuća značajno pridonijeli Krkinoj priči o uspjehu. Dodijeljene su plakete djelatnicima koji su slavili svoje godišnjice rada, najboljim zaposlenicima i najboljim menadžerima.

Krkin generalni direktor i predsjednik Uprave Jože Colarič zahvalio je zaposlenicima na njihovu doprinosu razvoju Krke: „Krkinih 70 ne odnosi se samo na godine. Krkinih 70 predstavlja i naše snažne korijene, naše čvrste temelje. Za sve ono što jesmo i kamo idemo. One su osnova za danas i sutra. Smatram da ste svi vi važni, vi koji radite u istraživanju i razvoju, vi koji radite na novim proizvodima i tehnologijama te na ishođenju odobrenja za stavljanje u promet. Upravo s vama i zbog vas uspijevamo nuditi velik asortiman etabliranih proizvoda, dopunjavati ga novim proizvodima i ulaziti na nova terapijska područja. Vi ste važni, vi koji osiguravate dostupnost Krkinih proizvoda, njihovu visoku kvalitetu, dostatnu opskrbu i pristupačnost. Naša uhodana mreža marketinga i prodaje također je Krkina velika prednost. Isto vrijedi i za cijeli opskrbni lanac, inženjering i tehničke službe, informacijsku tehnologiju, upravljanje korporativnom uspješnošću, financije, ljudske potencijale i sve druge odjele u Krki koji su zaslužni što naš operativni rad teče neometano. Ne smijemo zaboraviti ni naše zaposlenike iz Termi Krka, koji se brinu da se naši gosti osjećaju što ugodnije. Svi vi omogućujete da naša misija putuje svijetom i da se vrati kući – u obliku dobrih poslovnih odnosa i rezultata.“

Gospodin Colarič zahvalio je primateljima nagrada na ovogodišnjem događanju u Otočecu.

637 zaposlenika slavi godišnjicu rada

Krkina radna snaga stalno raste. Srce i dušu naše tvrtke čini gotovo 13.000 zaposlenika, koji rade u ukupno 51 tvrtki i predstavništvu u inozemstvu. Generacije inventivnih i kreativnih zaposlenika omogućile su Krkin rast tijekom 70 godina njezina postojanja te su tvrtku pretvorile u jednu od najvećih i najuspješnijih generičkih farmaceutskih tvrtki na svijetu. Krkini zaposlenici ispisali su priču o uspjehu svojom vizijom, strašću i predanošću, a to svima nama služi kao misao vodilja i nadahnuće.

Ove godine 637 zaposlenika Krka grupe slavi svoju godišnjicu rada, a od toga 293 zaposlenika radi u Krki 10 godina, 114 zaposlenika 20 godina, 101 zaposlenik 30 godina, 48 zaposlenika 35 godina te 81 zaposlenik 40 godina. Uz zaposlenike iz Slovenije, komemorativne plakete također su dodijeljene zaposlenicima iz Austrije, Azerbajdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Finske, Njemačke, Mađarske, Italije, Kazahstana, Latvije, Litve, Moldavije, Mongolije, Crne Gore, Poljske, Portugala, Rumunjske, Rusije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Srbije, Španjolske, Ukrajine i Uzbekistana.

Najbolji zaposlenici i menadžeri

Odanost zaposlenika i pozitivna atmosfera dodatno se potiču godišnjim odabirom najboljih zaposlenika i najboljih menadžera – čiji cilj je nagraditi izvanredne zaposlenike koji su izvor nadahnuća za druge. Poziv na prijave koji je objavljen u ožujku privukao je 763 prijedloga – 598 za najbolje zaposlenike i 165 za najbolje menadžere. Različita povjerenstva potom su odabrala 51 najboljeg zaposlenika i 18 najboljih menadžera na razini svake organizacijske jedinice te 10 najboljih zaposlenika i 5 najboljih menadžera na razini Krka grupe. Nagrade za najbolje menadžere i najbolje zaposlenike također su dodijeljene zaposlenicima iz tvrtki i predstavništava u inozemstvu. To pak dodatno osnažuje Krkin međunarodni fokus te rast naše globalne poslovne mreže.

Nagrađujemo inovativnost

Svojim prijedlozima zaposlenici mogu uvelike pridonijeti smanjenju troškova i poboljšanju procesa rada. Zato imamo i druge oblike poticaja osim nagrada koje predlagatelji dobivaju za svaki inovativni prijedlog, te nagrada za poboljšanja na temelju izračunatih i procijenjenih ušteda. Tako smo i ove godine na Danu Krkinih nagrada dodijelili nagradu najboljem predlagatelju i nagradu predlagateljima za najbolji napredak u području optimizacije proizvoda. Također, nagradili smo najbolju organizacijsku jedinicu u području masovne inovativne djelatnosti te voditelja organizacijske jedinice koja je dala najkorisnije prijedloge.